سفارش تبلیغ
صبا ویژن
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :33
بازدید دیروز :33
کل بازدید :66255
تعداد کل یاداشته ها : 569
103/2/30
11:34 ص

جرم چه تأثیری بر شخصیت انسان می‌گذارد؟ 

ـ ریشه‌های روانشناختی جرم کدام است؟

ـ چگونه می‌توان از وقوع این پدیده جلوگیری کرد؟

ـ درمان شخصت تبهکار چگونه امکان‌پذیر است؟

در جواب به چنین سئوالات و مشابه آن روان شناسی با نگرش به ابعاد شخصیت انسان، سرگذشت تحولات اجتماعی و خانواده، مطالعات و تحقیقات عمیق را انجام دادند. گرچه ریشه جرم و جنایت را می‌توان تا سپیده دم تاریخ بشری به واپس برد، از آن هنگامی که آدم و حوا به علت ارتکاب عمل نهی‌شده‌ای چون خوردن گندم از بهشت رانده شد و پسرشان قابیل برادر خود هابیل را به قتل رساند، پدیده جرم آغاز شد.

از آن لحظه دردناک تاریخی به این سو، جنایت همان جنایت باقی ماند. اما همواره رنگ عوض کرد و سایه خود را بر گستره گیتی افگند. به گفته نلسون «ساختار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی یک جامعه بر اساس طبیعت انسان‌ها، تمایلات و توانایی‌های آنها بنا شده است».

بسیاری از روان شناسان و روان کاوان، علل رفتار جنایی را بر حسب نقض شخصیت مجرم می‌دانند و آنان به این باورند که برخی از گونه‌های شخصیتی بیشتر از گونه‌های دیگر گرایش به تبهکاری و ارتکاب جرم دارد. یعنی شخصیت انسان در وضعیت‌های گوناگون اجتماعی تحت تأثیر پدیده‌های جرم از طرف دیگران قرار گرفته و یا این که تمایلات انسان از محدوده خود خارج می‌شود و شخص دست به ارتکاب جرم و جنایت می‌‌زند. به نظر فروید تجربه‌های دوران کودکی به ویژه ارتباط کودک با مادر نقش اساسی در رشد شخصیت و نحوه سازگاری او با سایر افراد جامعه در آینده دارد.

طبق این دیدگاه رفتار جنائی در درون انسان جای دارد و چنین رفتاری که از فرد سر می‌زند، تحت تأثیر تمایلات ناخودآگاه انسان می‌باشد. بعضی از روان کاوان به این باور بودند که جرم به گونه‌ای بیماری روانی در نظر می‌آید که از نابسامانی‌ها در یکی از لایه‌های سه گانه شخصیت (نهاد، من فرامن)، فرد و یا روابط آنها با یکدیگر پدید می‌آید. چنانچه در دوران اولیه زندگی کودکان در محیط خانواده که اساسی‌ترین مرحله رشد، شکل‌گیری شخصیت و تکوین هویت کودکان می‌باشد، باید برای شناخت، ریشه‌یابی و درمان رفتار نابه‌هنجار اجتماعی و اخلاقی، محیط باشد.

فروید که رسالت خویش را در عرصه تشکیل شخصیت کودک به پایان رسانید، همه را متوجه ساخت که تا زمانی که ما خانواده‌های تربیت یافته نداشته باشیم، فرزندان تربیت یافته نداریم. و محیط خانواده یک عامل اصلی و کلیدی در رفتار مجرمانه کودک در زندگی اجتماعی اوست. کار روان شناسان در مطالعه روی شخصیت، سازگاری، نحوه تربیت سبب شد تا روان‌پزشکان با استفاده از پرسش نامه‌های خود بتوانند شخصیت مجرم را چه در لحظات اولیه زندگی و چه بعد از آن بشناسند.

به عقیده بعضی از دانشمندان شخصیت انسان به مثابه قطبی پنج قطعی بسیار بزرگی است که فقط بخش کوچکی از آن آشکار و در سطح آگاهی است و بخش عمده آن زیر آب است، یعنی در ناخودآگاه قرار دارد.

گرچه فروید یک روان شناس بود تا جرم‌شناس، اما مطالعات و تحقیقات او اثر بسیار سازنده‌ای را در شناخت جرم و جنایت تا به حال به جا گذاشته است. بسیاری از روان شناسان که در مراکز قانونی، جنایی و مشورتی کار می‌کنند، می‌توانند به نحو احسن انواع جرم و جنایت و اثرات آن بالای شخصیت انسان را بشناسند و حتی درمان و اصلاح نمایند.

نظریات فروید رفته رفته در را به سوی جهان گشود و آهسته آهسته پدیده‌های جرم و جنایت را با مکانیزم روانی، تجربه‌های دوران کودکی و شخصیت کودکان شناخت. چنانچه یک روان شناس در نمونه‌شناسی خود به سه نوع مردم اشاره می‌کند:

در نخستین نوع، شخصیت و ابعاد شخصیتی انسان بیش از اندازه لازم رشد و نمو یافته است. در نتیجه وی بیش از حد خویشتن‌دار، سازگار و هدف مند می‌باشد که چنین فردی دارای وجدان عالی بوده و می‌تواند بسیاری از موارد جرم و جنایت را بشناسد و جلوگیری نماید.

دومین نوع، درست عکس نوع نخست است؛ آدمی است غیراجتماعی و پرخاشگر و ویژگی‌های شخصیتی در او به اندازه کافی رشد نکرده است و در نتیجه، سازگاری او در طبیعت، به مخاطره می‌افتد و تحت تأثیر احساسات خویش در بعضی موارد قرار می‌گیرد.

سومین نوع فردی است که می‌توان او را بزهکار اجتماعی‌شده نامید. این فرد دارای احساساتی می‌باشد که می‌تواند زمینه‌ساز بزه کاری اجتماعی شود و همواره در زندگی اجتماعی خویش با اوضاع و حالت‌های گوناگون مواجه می‌شود، اما شخصیت او تحت تأثیر این چنین حالات قرار نمی‌گیرد.

خوب است که قبل از وقوع پدیده‌های جرم و سایر پدیده‌ها مانند مبتلا شدن افراد به اعتیاد و مواد مخدر از آنها جلوگیری شود.

بسیاری از این موارد از طریق اجتماع منتقل می‌شود چرا که نوجوانان و جوانان در آن زندگی می‌کنند.

نکته قابل توجهی که در عرصه شناخت این پدیده می‌تواند به ما کمک کند اصول و راه کار‌های روان شناسی است.

شخصیت کودکان و هویت فرهنگی آنان در آینده منحیث یک نهاد اجتماعی زمینه‌ساز انسانیت و شخصیت فرهنگی آنان در جامعه مدرنیزم است. بنابراین روان شناسانی که در مراکز طرح، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در امور مشاوره و راهنمایی اجتماعی کار می‌کنند باید بتوانند از وقوع این پدیده «جرم» جلوگیری نموده، اصلاح و درمان نمایند.

استفاده از علوم

روان شناسی در مطالعه جرم و سایر پدیده‌های روانی از رشته‌هایی مانند جامعه‌شناسی، حقوق و... کمک می‌گیرد. اساس و بنیاد مطالعات فروید و طرفداران مکتب او بر مبنای شخصیت، تشکیل، و تحولات اجتماعی انسان استوار است و نظرات او تا امروز در شخصیت‌شناسی، نقش بسیار اساسی و مهم دارد. به نظر فروید شخصیت انسان از سه نوع فرایند پویا و متعادل ساخته شده است: نهاد، من و فرامن. از زمانی که کودک، نخستین کلمات را با گفتن من و شما شروع می‌کند شخصیت او شکل گرفته و از آن به بعد رشد می‌کند. در مهارت‌های زندگی و تصمیم‌گیری در چگونگی پیشبرد کارها و تعیین هدف باز هم به نخستین روزهای زندگی برمی‌گردد که شخصیت انسان چگونه شکل گرفته است.

به عقیده بعضی از پیروان فروید، دنیای روانی شامل سه سطح است: هوشیاری ادراکی، نیمه‌آگاه و ناخودآگاهی. سطح هوشیاری یا وجدان، بیان‌گر طرح‌ها، برنامه‌ریزی‌ها، ادراک‌ها، اندیشه‌ها و خاطراتی است که در حال حاضر ما به آنها آگاهی داریم. و از نظر روانشناختی افرادی که در این مرحله قرار دارند؛ کم‌تر مرتکب جرم می‌شوند زیرا وجدان یا شعور توانایی تجزیه و تحلیل بسیاری از مسایل را دارند و شعور وی را از ناهنجاری‌های اجتماعی باز می‌دارد.

بخش دیگر از دنیای روانی «نیمه آگاه» است که شامل رویدادها و حقایقی است که در کانون توجه قرار ندارد، اما به آسانی از حافظه قابل یادآوری می‌باشد مانند به یاد آوردن نام یک شخص.

بخش سوم از دنیای روانی «ناخودآگاه» می‌باشد که به هر دلیلی فراموش شده است، اما به مرور زمان اعمال و کارهایی که انسان در دوران کودکی انجام داده است، به صورت ناخودآگاه تداعی می‌شود.

قسمی که شخصیت انسان در نخستین روزهای زندگی با گفتن کلمات من و شما شکل می‌گیرد و رشد می‌کند و بسیاری از کارهایی را که در محیط واقع می‌شود، روی شخصیت انسان تأثیر می‌گذارد جنبه‌های مثبت آن، تأثیرات خوب و به عکس جنبه‌های منفی از قبیل دزدی و اعتیاد، تأثیرات ناگواری را بالای شخصیت انسان به جا می‌گذارد.

در ارتکاب جرم تفاوت‌های فردی موجود می‌باشد. بسیاری از افراد جامعه یک بار عمل جرم را ندانستن و درک نکردن آن موضوع می‌دانند، در حالی که عده‌ای از افراد انجام چنین اعمال لذت می‌برند.

آیا طبقه فقیر بیشتر مرتکب عمل جرم می‌شود یا طبقه ثروتمند؟ آیا می‌شود از ارتکاب جرم جلوگیری کرد؟

در جواب باید گفت که فقر یکی از اساسی‌ترین عوامل نارضایی است زیرا در قشر فقیر اثر نفوذکننده و عمیق‌ دارد. اگر چه فقیران جامعه بیشترین جمعیت انسان‌ها را تشکیل می‌دهند، اما پرداختن به رفتار مجرمانه به هیچ وجه به آنان محدود نمی‌شود، بلکه بسیاری از افراد ثروتمند و قدرتمند مرتکب جرایمی می‌شوند که نتایج آنها می‌تواند بسیار وخیم‌تر از جرایم غالباً کوچک قشر فقیر جامعه باشد. حال ما دانستیم که در ارتکاب جرم تنها فقیران جامعه نقش ندارد بلکه ثروتمندان که حرص فزونی در آنان زیاد است نیز پدیده جرم دیده می‌شود.

از پیروان دیگر مکتب فروید، «تارد» می‌باشد. این دانشمند «تقلید» را اساس کار خویش قرار داد و کلیه اصول نظریه‌های خود را بر مبنای آن پدیده نهاد. چنانچه اگر مردم خود را می‌کشند یا مانع خودکشی می‌شوند، علت، تقلید از دیگران است. بسیاری از نوجوانان از دیدن رفتار بزرگان که مبتلا به مواد نشئه‌آور مانند تریاک و هروئین می‌باشند، از آنان تقلید می‌کنند. از همین سبب اهمیت دوران کودکی و نوجوانی بیشتر آشکار می‌شود که بزرگان جامعه باید چه تدابیری را جهت جلوگیری از این پدیده‌های کشنده بگیرند.

 


  
  

لازم به یادآوری است تا جهت روشن شدن مطلب علت‌هایی را که باعث جرم می‌شود، از نظر فروید و طرفداران او برشماریم. عواملی که باعث جرم می‌شود عبارتند از:

1ـ عوامل فردی یا بیولوژیک: شامل جنس، سن، قیافه، زشتی و زیبایی، نوع خون، وضع مزاج، ضعف قدرت، سوابق بیماری‌های روانی و عامل ژنتیک و... می‌باشند.

2ـ عوامل روانی: شامل ترس، بدبینی، خودپسندی، خودخواهی، مهرطلبی غیرعادی، زودرنجی، نفرت، کینه، بی‌پروایی، قاطعیت، پرخاشگری، کم‌هوشی، خیال‌پروری، زودباوری، پرخاشگری، حسادت، ضعف اراده، بی‌تفاوتی عاطفی، احساس گناه، اضطراب و اختلالات شخصیت و... می‌باشند.

3ـ عوامل محیطی: شامل وضع آب و هوا، فصول، شب و روز، منطقه جغرافیایی، شهر، قریه، سرما و گرما، رطوبت، خشک‌سالی و... که تأثیر مستقیم را بالای شخصیت افراد به جا می‌گذارد و در مرحله بعدی زمینه‌ساز جرم و جنایت می‌شود، می‌باشند.

4ـ عوامل اجتماعی: شامل خانواده متلاشی (نابسامان)، ناسازگاری والدین، طلاق، سوء رفتار، کم محبتی، سابقه تبهکاری والدین یا اجداد، فساد تحصیلی، مشکلات تربیتی، نداشتن برنامه صحیح برای گذراندن اوقات فراغت، بی‌کاری، نوع شغل، تبعیض، فقر فرهنگی و... می‌باشد که به نحوی بالای شخصیت افراد تأثیر گذاشته و وحدت شخصیت را کمی متزلزل می‌سازد.

نکته بسیار مهمی که جرم‌شناس یا قاضی محکمه در شناخت مجرم می‌تواند در نظر بگیرد، شناخت رفتار، کردار، شخصیت و مشکلات روانی افراد می‌باشد. خوب است که پیش از وقوع، از جرم جلوگیری شود. فردی که مشکلات روانی دارد و مرتکب اعمال تبهکاری می‌شود، باید تداوی گردد تا افراد دیگر که در کنار او زندگی می‌کنند، دچار این مشکل نشوند. روان کاوی یکی از شیوه‌های درمان است که به تجزیه و تحلیل سلوک و اعمال ناشایسته یک فرد در مراحل و دوره‌های زندگی او صورت می‌گیرد. درمان افراد به صورت انفرادی از طریق پرسش نامه‌ها و اصول روان شناسی امکان‌پذیر است.

خانواده که بنیاد تربیت و شکل‌گیری شخصیت کودکان می‌باشد، می‌تواند زمینه درمان و حمایت کودکان و نوجوانان را به نحو نیکوتری انجام دهد. «خانواده‌درمانی» بهترین راه برای جلوگیری و تداوی مریضان روانی و خصوصاً افرادی که مرتکب جرم و جنایت می‌شوند، است. فضای عاطفی و تقسیم مسئولیت‌ها به شکل عادلانه می‌تواند سازگاری مطلوب را به وجود آورده و افراد را به یک آینده مطلوب سوق دهد. پدران که در نخستین روزهای زندگی مسئولیت یک کار بزرگ را به عهده دارند، باید به طور صحیح و با یک دید روان شناختی، تمامی مشکلات روانی را در خانواده تحلیل و بررسی کنند تا فردی سالم و هدفمند را تحویل جامعه دهند.

در جامعه امروزی که روان شناس با تمامی عرصه‌های علوم، ارتباطی خاص پیدا کرده و دنیای روان شناسی با تمامی امور اجتماع بسیار خوب گره خورده است، روان شناسان در مراکز قانونی و تشخیص جرم و جنایت کار می‌کنند و می‌توانند با روش بهتر، افراد مجرم را شناخته، حتی اصلاح و درمان نمایند.

در تشخیص جرم، تنها قاضی کافی نمی‌باشد بلکه باید فنون روان شناسی و روان کاوی جرم را به کار بست تا شخصیت مجرم و اختلالات او شناسایی شده و اصلاح و درمان گردد. بنابراین اگر بخواهیم افراد سالم ـ از هر لحاظ ـ داشته باشیم و ارتکاب جرم، جنایت و مشکلات روانی را ریشه‌کن سازیم، باید خانواده، اجتماع و دولت‌مردان و خصوصاً قاضیان با یک ساز و کار روان شناختی در برخورد با شخصیت تبهکار اقدام نمایند.

روان شناس می‌تواند با روند خاص و پرسش‌نامه‌ها، دوران کودکی و اختلالات روانی و شخصیتی فرد را دریافت نموده و او را در جامعه به نحوی بهتر سازگار نماید. روان شناسانی که در عرصه مطالعه جرم و شناخت دقیق‌تر آن پدیده کار می‌کنند، از تمام مصارف و تجارب انسانی بدون هیچ‌گونه تعصبی در راه خیر و صلاح بشریت توشه برمی‌گیرد و با متانت، آرامش، خلوص، صفا و پاکدامنی برای پیوند قلوب انسان‌ها گام برمی‌دارند.


  
  

امروزه پدیده جرم شناسی را می توان ازابعاد گسترده ای موردتوجه قرارداد بطوریکه گروه های مختلف صاحب نظر اعم از سازمانها وارگانهای ذیربط خواستارارایه طرحهای نوین واجرایی درجهت پیشرفت دراین مهم هستند.البته امروزه بایداز پدیده جرم شناسی به عنوان علم جرم شناسی نام برد.زیرا این علم،علمی شگرف ودگرگون کننده درجامعه می باشد وبرای بهبود درامرسیاست کیفری وکاهش آسیب های اجتماعی کمک شایانی رابه ارمغان آورد. روانشناسی جامعه ازابعاد مختلف وتغییرات ودگرگونی های آن مستلزم شناخت وتکیه برپایه های علوم از جمله جرم شناسی،روانشناسی،جامعه شناسی،اقتصاد و...است بخصوص که امروزه فن آوری درعلم کامپیوتر وبه روزرسانی اطلاعات وکشف واکتشافات خود یکی از پدیده های مهم وقابل تامل است که اثری تازه به این موضوع بخشیده که هرروز آن را با آهنگی جدید می نوازد ویک نت جدید را با ضربهایی ملایم وباریتمی دقیق جهت رسیدن به نتیجه مطلوب می کند.   درهرحال دگرگونی وتغییرات لازمه زندگی بشرو علم وتکنولوژی بشراست که این نکته راچنان حائز اهمیت می نماید که طرزکار آن باگذشته برای رسیدن به دروازه های نوو نواختن آهنگی نومهم جلوه میکند ودیدگاه این علم راوسعت می بخشد.باید خاطرنشان شود که منظور ازعلم همان پدیده جرم شناسی می باشد که می توان به آن بانگاه تازه تری نگریست.البته مطالعات وارائه نظرات کسانی چون سزارلومبرزو و رافائل فارفالو را نباید ازیاد برد.   سزار لومبرزو مولف کتاب ((انسان بزه کار)) پزشک بوده وبعنوان یک پزشک قانونی درباره بسیاری ازبزه کاران وشکل جمجمه وچهره واندام واعضای بدن آنان بررسی کرده که درکتاب مشهورخویش ((انسان بزهکار))آنرا تشریح وضمن آن اصول انسان شناسی کیفری را بیان کرد.   آنریکوفری استاد جامعه شناسی وحقوق بود وکتاب خودرا بانام ((جامعه شناسی کیفری)) درسال 1881 منتشرکرد.   رافائل کارفالو شغل قضاوت داشت وکتاب خود را تحت عنوان جرم شناسی انتشارداد.آنچه گارفالو کریمونولوژی نامید درزبان فارسی جرم شناسی خواندند وانعکاسی از پوزیتیویسم گارفالو و دیگر اندیشمندان ایتالیایی که هموطنان اوهستند پایه گذاری شده است.این نام گذاری ،سند ولادت رشته نوی مرکب از حقوق پزشکی قانونی،روان پزشکی،روان شناسی،آمار،تاریخ،جامعه شناسی وبسیاری ازعلوم دیگرانسانی واجتماعی است که پیش ازنام گذاری جرم شناسی درمسیر تاریخ زندگی علمی انسانها قرارگرفته است.   انجمن بین المللی جرم شناسی به کوشش بنیوری تولیو ایجادشد ونخستین کنگره بین المللی جرم شناسی درشهر رم تشکیل گردید.   دومین کنگره جرم شناسی درشهر سانتیاگو تشکیل شد وبعد درشهر ریوژانیرو ونخستین کنگره جرم شناسی ممالک آفریقایی رونق گرفت.   درسال 1949 میلادی دومین کنگره جرم شناسی پان امریکن درشهر مکزیکو بوجود آمد ودرهمان سال انجمن بین المللی جرم شناسی درپاریس تجدید سازمان کرد وسال بعد درسوربن کنگره ای دراین زمینه تشکیل شد ودراین کنگره بود که راجع به ایجاد انستیتوی بین المللی جرم شناسی وترتیب دروس بین المللی جرم شناسی اتخاذ تصمیم گردیده است.   درچهارمین کنگره بین المللی درباره تشکیلات این انستیتو تدابیری اتخاذ شده وکنگره های بعدی نیز به سهم خود آورده های علمی نو ومعینی بویژه درباره شخصیت بزه کارو بزه کاران جوان به دانش جرم شناسی عرضه داشتند.   پس با این دید می توان گفت علم جرم شناسی به نوعی باهمبستگی علوم دیگرهمچون ریشه ای که با آبیاری به درختی پرمیوه تبدیل می شود،به یکدیگر نیاز دارند که درباره بزه کاری ،جرایم اجتماعی وجوامع وطریقهای پیشگیری ازبزه ها وروش های مختلف وسازه و راه کارها به تحقیق وبررسی پرداخت که این امربه نوبه خود کمک شایان ویکی ازراههای برای کاهش آسیب رفتارهای پرخطرخواهدبود که امروزه توجه ویژه ای به آن شده و همه اندیشمندان دست دردست هم نهاده تابتوانند نظرات نوینی را ارائه دهند وگامهای بزرگی رادراین عرصه به ظهور نهند که حتی بیشتراین موارد بجزتدریس دردانشگاه هابصورت کاملاً هدفمند وبه صورت پژوهشی وآموزشی درکاراساسی دستگاه های دادگستری وانتظامی وحتی خدمات درمانی وبرخی ازدستگاه ها مورد توجه قرارگرفته است حتی دربخش زندان اقدامات تامینی وتربیتی و اصلاحی نقش بسیار چشمگیری درجهت ورود مجدد زندانی به زندان راایفا نموده است واو می تواند به دامان اجتماع بدون هرگونه گزندی بازگردد.   درپایان نتیجه میگیریم که:   علم جرم شناسی یکی از ضروریات مهم وتجزیه وتحلیل وموجبات شناسایی وعلل وا نگیزه های جرم را مورد بررسی وتدریس قرارمیدهد وتجهیز این بخش نیاز به افزایش پژوهش وکاوش علمی متنوع ودقیق وافزایش مهارت های تخصصی را دارد.  

 


  
  

تعدادی از اراذل و اوباش خمینی شهر اصفهان چندی پیش چند زن و دختر را در باغی در اطراف خمینی شهر اصفهان در مقابل دیدگان همسر آ ن هاربوده و به آ ن ها تجاوز کردند.در پی این حادثه که موجب اعتراض جمع کثیری از شهروندان شد رئیس قوه قضائیه دستور ویژه ای را برای پی گیری موضوع صادر کرد.به گزارش تابناک به نقل از حفا نیوز ،چند خانواده در باغی در اطراف شهر خمینی شهر اصفهان برای تفریح آمده بودند که متاسفانه با یورش تعدادی از اراذل واوباش به داخل باغ به زور در مقابل چشم شوهر آن ها ربوده می شوند .در همین رابطه شنیده ها حاکی از آن است که این زنان و دختران خانواده با وضع نا مناسب وضعیت حجاب بوده و داخل باغ نیز اقدام به رقص و پایکوبی می کردند و اراذل نیز با سوء استفاده از این موضوع با ورود به باغ اقدام به ربودن آن ها می کنند.برخی از مردم آن منطقه نیز از تجاوز اراذل و اوباش در همان باغ در مقابل همسر آن ها خبر دادند که متاسفانه یکی از زنان قربانی در حالی که باردار بوده مورد این تجاوز جنسی قرار گرفته است.پس از انتشار اخبار این حادثه تعدادی از اهالی شهرستان خمینی شهر ضمن تجمع در برابر دادگستری این شهرستان خواستار برخورد جدی با این افراد شده تا از وقوع دوباره چنین جرایمی جلوگیری شود. در این تجمع که از چند روز قبل و با ارسال پیامک بین مردم به صورت خودجوش تدارک دیده شده بود، هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم شرکت کرده بودند.در این تجمع دادستان عمومی و انقلاب خمینی شهر با حضور در میان تجمع کنندگان، به مردم انقلابی خمینی شهر اطمینان داد دستگاه قضایی عوامل این جنایت را به اشد مجازات قانونی برساند.حجت الاسلام رضایی با اشاره به دستور ویژه رئیس قوه قضاییه آیت ا... لاریجانی در خصوص این پرونده، تصریح کرد: موضوع این پرونده با ریاست قوه قضاییه و دادستان کل کشور و مدیر کل دادگستری استان مطرح شده و دستور ویژه برای رسیدگی این موضوع صادر شده و موضوع با جدیت توسط نیروهای امنیتی و انتظامی در حال پی گیری و رسیدگی است.وی افزود: 12 متهم این جنایت شناسایی و از این تعداد 4 نفر دستگیر شده اند و بقیه با بسیج نیروهای مسئول، تحت تعقیب هستند.دادستان تصریح کرد: در صورت خروج قاچاقی این افراد از کشور، موضوع از طریق اینترپل (پلیس بین الملل) پی گیری خواهد شد.دادستان در ادامه ضمن تشکر از احساس مسئولیت و غیرت مذهبی مردم خمینی شهر، از مردم خواست برای شناسایی محل اختفای افراد متواری مانند 4 متهم دستگیر شده، همکاری کنند.وی در خصوص تدابیر مسئولان گفت: از همان زمان وقوع حادثه یعنی نیمه شب تا صبح روز بعد 4متهم پرونده دستگیر شدند که این خود نشانگر تلاش ماموران است.دادستان همچنین گفت: در بین این مجرمان، 8 نفر سابقه دار بوده و در بین مردم مشهور به خلافکاری و ... هستند.وی با بیان این که در این پرونده هیچ مماشاتی نخواهد شد تصریح کرد: در این پرونده چند اتهام وجود دارد که تنها مجازات تجاوز به عنف، اعدام است و البته آدم ربایی 15 سال حبس دارد و این افراد سرقت و ایراد ضرب و جرح و اتهامات دیگر هم دارند و ما منتظر دستگیری آن ها هستیم و کلیه اسناد و ادله لازم جمع آوری شده و موجود می باشد و امیدواریم با کمک شما مردم پس از دستگیری و طی مراحل قانونی، در محل جنایت عدالت در مورد آن ها اجرا شود.

/خراسان/

........................................................................

/تصاویر مربوط به خبر/


  
  
کلینتون: واشنگتن در حال گفت‌وگو برای انتقال قدرت در لیبی است

خبرگزاری فارس: وزیر امور خارجه آمریکا در نشست گروه تماس لیبی در ابوظبی اعلام کرد که دوران حاکمیت "معمر قذافی " به روزهای پایانی خود رسیده است و واشنگتن در حال گفت‌وگو با برخی مقامات نزدیک به قذافی درباره انتقال قدرت در این کشور است.

به گزارش فارس به نقل از شبکه "الجزیره "، "هیلاری کلینتون " وزیر امورخارجه آمریکا در نشست اخیر گروه تماس لیبی در امارات عربی متحده اعلام کرد: روزهای "معمر قذافی " به عنوان رهبر لیبی به شمارش افتاده است.
وی ادامه داد: ما در تلاش هستیم تا با همکاری با شرکای بین‌المللی خود از طریق سازمان ملل طرحی را برای یک لیبی اجتناب ناپذیر پس از قذافی ارائه دهیم.

وزیر امورخارجه آمریکا همچنین تأکید کرد: گفت‌وگوها با افراد نزدیک به حاکم لیبی در این زمینه در جریان است و احتمال انتقال قدرت در لیبی وجود دارد.

کلینتون در ادامه گفت: مباحثات مداوم و بسیاری با افراد نزدیک به قذافی صورت گرفته است و مطلع هستیم که این مباحثات علاوه بر موضوعات دیگر شامل احتمال انتقال قدرت در این کشور نیز می‌شود.

وی به جزئیات بیشتر در رابطه با این گفت‌وگوها اشاره نکرد و تنها اعلام کرد: هنوز مسیر مشخصی پیش‌رو نیست.

کلینتون همچنین اعلام کرد: ما آماده هستیم تا مکانیسمی مالی را برای انتقال مبالغ در نظر گرفته شده به شورای ملی انتقالی [لیبی] ایجاد کنیم.

وی در این رابطه افزود: در حالیکه واشنگتن کمک‌های بشردوستانه خود را به تمام مردم لیبی 26.5 میلیون دلار افزایش می‌دهد، هنوز هیچ گونه کمک مستقیمی به شورای ملی انتقالی پیشنهاد نشده است.

در نشست گروه تماس لیبی در ابوظبی اعلام شد که بیش از 1.3 میلیارد دلار برای حمایت از شورای ملی انتقالی لیبی که اصلی‌ترین نهاد نماینده مخالفان این کشور است، اختصاص می‌دهد.


  
  
<   <<   76   77   78   79   80   >>   >